ریخته گری فول مولد (full mold) یا ریخته گری بدون مدل در این نوع ریخته گری همانطور که از نامش پیداست ریخته گری بدون مدل است. یعنی فقط با اسفاده از نقشه یا مدل فومی ریخته گری می شود. ریخته گری بدون مدل موقعی استفاده می شود که یا از قطعه نمونه ای وجود ندارد یا نمی توان از آن مدل گیری کرد. معمولا برای قطعات با تعداد کم ریخته گری می شود.
5 مرحله ریخته گری فول مولد:
مرحله اول: داشتن نقشه یا مدل فومی از آن است اگر هم مدل فومی از آن نیست باید درست شود. در این مرحله برای ریخته گری بدون مدل قطعات از روی نقشه ای که با تمام جزئیات باید یک مدل فومی ساخته شود. در نقشه باید تمامی جزئیات شامل ابعاد دقیق ، متریال (جنس قطعه) ، محل دقیق ماشین کاری و موارد کنترل قطعه (خصوصیات قطعه) به عنوان مثال: میزان سختی ، پولکی ، y بلوک ، تست موارد آزمایشگاهی ، X Ray ، Ultra sonic می باشد.
مرحله دوم: اگر چندین تا از قطعه می خواهیم در این مرحله باید به تعداد آن مدل یونولیتی ساخته شود. در این مرحله اگر برای یک قطعه می خواهیم به روش ریخته گری بدون مدل قطعه تولید کنیم باید توجه کرد که برای قطعات با تعداد بالا این روش به صرفه نیست و باید از بقیه روش ها استفاده کرد
بعد از مشخص شدن تعداد قطعات برای ریخته گری فول مولد باید به همان تعداد مدل فومی ساخته شود(در مراحل بعد راجع به این بیشتر توضیح می دهم)